"ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ" ΣΤΗΝ Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

"ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ" ΣΤΗΝ Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
| Δραστηριότητες

 

«ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ»..ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ Γ’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ                    

Τι είναι τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Δημιουργήθηκαν το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr), με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

Σκοπός των ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι  να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Τα διαφορετικά βιβλία γύρω από το ίδιο θέμα βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της λογοτεχνίας και της έρευνας, τους προσφέρουν την επιλογή να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι και να μοιραστούν την απόλαυση του διαβάσματος με την οικογένειά τους.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022, η Γ ΄ τάξη του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ενισχύοντας τη φιλαναγνωσία των μαθητών και μαθητριών, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες», με βιβλία από τη θεματική ενότητα «Μυθολογία».

Η βαλίτσα-θεματικός σάκος περιείχε βιβλία που κάλυπταν τρία  επίπεδα αναγνωστικής  ικανότητας. Τα βιβλία παρέμειναν στην σχολική τάξη επί τέσσερις εβδομάδες.

Τα παιδιά δανείστηκαν όσα βιβλία επιθυμούσαν με θέμα τη Μυθολογία, σχετικό με την Ιστορία της τάξης τους, και τα επέστρεψαν για να ταξιδέψουν σε άλλα σχολεία και να τα χαρούν και άλλα παιδιά.

Τηρήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή του Covid 19.Κάθε βιβλίο είχε ειδικό πλαστικό κάλυμμα το οποίο καθαριζόταν, πριν και μετά το δανεισμό, με αντισηπτικά.

Αποχαιρετήσαμε τη Βαλίτσα με τα βιβλία και ελπίζουμε να τη δανειστούμε ξανά, με νέα θεματική ενότητα!

 

27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου


Σχεδίαση: ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής